ACTITUD

 Sóc sobirà de la meva actitud, de la meva actitud i de poca cosa més, i no sempre. Vivim en un món cada vegada més interrelacionat i globalitzat, això vol dir compartit; i compartir és renunciar a la sobirania, aquesta paraula que està tant en boca per aquestes terres. Volem ser sobirans per decidir que, com i quan, i la veritat és que més enllà del jo, poc o gens puc decidir, fins i tot en el jo això és una quimera. Estudis neurocientífics que ens expliquen el funcionament del cervell, concretament del cervell "reptilià", ens diuen que és aquest el que pren les decisions, fins i tot abans que prenguem consciència que les hem o volem prendre. És a dir, abans que prenguem consciència que volem decidir menjar un plàtan, aquesta decisió ja ha estat presa pel cervell “reptilià"; tenim gana abans de tenir consciència que estem famolencs, el cervell reptilià funciona per lliure, en bé del conjunt, però sense esperar a la consciència, així que, què ens queda? Pels caràcters controladors com el meu, aquesta idea és molt inquietant, NO CONTROLO RES! Llavors que em queda?, el meu consol és l'ACTITUD, això, crec que ho puc controlar, requereix atenció, voluntat, disposició i resiliència entre d’altres coses. Si anem treballant en ella, és possible decidir quina actitud volem tenir davant una situació concreta, evidentment no és fàcil i de vegades les coses no surten com esperem, però podrem triar l'actitud enfront d'aquesta frustració. 

 

Actitud no vol dir que m'ha d'agradar que se m'escapi l'autobús, ni que m'hagi de posar alegre si s'espatlla la rentadora, Actitud és la capacitat per viure una situació més enllà de les nostres emocions, els nostres instints i com no, el nostre estimadíssim ego, tot això es farà present quan vegi allunyar-se aquest autobús al qual tant necessitava pujar-me, el reptilià es posarà en alerta, fins i tot començarà a segregar adrenalina i a enviar sang a les extremitats per córrer darrere d'ell, tot aquest enrenou físic segurament es canalitzarà a través d'enuig, frustració fins i tot ansietat i / o angoixa, i començaré a pensar que sóc un desastre per donar-li a repetir dues o tres vegades a l'alarma del mòbil, que tot em passa a mi, i que la vida és una merda. En major o menor mesura això passarà i aquí és on puc posar en pràctica els tres principis de la Gestalt, per poder decidir, aquí i ara m'adono del que està passant i del que m'està passant i em responsabilitzo, quina actitud vull tenir davant això? Doncs ja que sóc al carrer, aprofito i crido una mica que em vindrà bé per l'adrenalina i l'enuig, per la frustració i els pensaments catastrofistes a mi em va bé respirar, i mentre respiro profundament i reposadament, busco dins meu una mica d'amor encara que no sigui fàcil en aquest moment, i intento posar-ho no només en mi i en el que m'està passant, sinó també en la meva actitud per resoldre aquesta situació, aquest és el lloc on és possible decidir quina actitud trio per seguir endavant en el meu dia.

Escribir comentario

Comentarios: 7
  • #1

    Latricia Ayers (viernes, 03 febrero 2017 14:00)


    Hello! I understand this is somewhat off-topic but I needed to ask. Does building a well-established website such as yours take a large amount of work? I'm brand new to writing a blog but I do write in my diary daily. I'd like to start a blog so I will be able to share my personal experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of ideas or tips for brand new aspiring bloggers. Appreciate it!

  • #2

    Albina Brin (martes, 07 febrero 2017 13:24)


    I�m not that much of a online reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back in the future. All the best

  • #3

    Jani Whitsett (martes, 07 febrero 2017 16:28)


    It's going to be end of mine day, however before ending I am reading this wonderful paragraph to increase my experience.

  • #4

    Myrtle Weldy (miércoles, 08 febrero 2017 12:11)


    Everything is very open with a precise explanation of the challenges. It was definitely informative. Your site is useful. Thank you for sharing!

  • #5

    Helena Ferrer (miércoles, 08 febrero 2017 23:26)


    I think this is one of the most vital info for me. And i am glad reading your article. But want to remark on some general things, The web site style is great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

  • #6

    Adrianne Kierstead (jueves, 09 febrero 2017 08:53)


    Pretty! This has been an extremely wonderful post. Thanks for providing this info.

  • #7

    Damon Trueblood (viernes, 10 febrero 2017 03:20)


    You really make it seem so easy along with your presentation but I in finding this topic to be really one thing that I feel I'd never understand. It sort of feels too complicated and extremely extensive for me. I am taking a look ahead to your next put up, I'll attempt to get the cling of it!