Ser Pare i créixer

He triat, per al meu primer article del Bloc, una de les experiències més impactants que he tingut en la meva vida, Ser Pare; em dedico al món de la teràpia i ser terapeuta té tant de personal com de formació; realment, el que es troba el pacient quan ve a teràpia és al terapeuta amb la seva formació però sobretot es troba amb la persona que ha esculpit les seves experiències; i ser pare mha canviat com a persona i també com a terapeuta.

 

Ja des del moment en què vaig sentir aquesta unió especial amb la meva parella, que era amb ella i amb cap altra amb qui volia fer aquest pas tan important, sentir aquest amor, aquesta complicitat, aquesta entesa, que va més enllà de ser parella, és una cosa que només he sentit per ella i amb ella; i ha representat un canvi de consciència i un creixement com a persona, només comparable amb el que vaig experimentar en el moment en què em van posar en els meus braços a la meva filla per primera vegada.

El meu desig de ser pare ve de lluny, però no ha estat fins gairebé els 40 anys, quan he tingut clar que volia ser el pare de la meva filla Carla i compartir aquest "projecte de vida" amb la Cristina, la meva parella. Aquest ha estat el meu primer impacte, realment tinc la sensació que jo no he decidit res, no he triat res, tot sha donat de forma natural: he triat a altres parelles, però aquesta no tinc la sensació que sigui escollida, és una altra cosa, difícil de explicar, tinc la sensació que compartir la meva vida amb la Cristina, és una conseqüència "lògica" de tot el que he viscut, totes les experiències i vivències m'han portat a formar una parella amb ella i que la nostra filla ens triés com a pares per encarnar-se en aquesta vida.

Sé què és una visió una mica estranya o poc habitual de veure tot això, però és la que jo sento, puc explicar però difícilment puc raonar.

Abans de l'embaràs jo preguntava als meus amics que ja eren pares, per què serveix ser pare?. La pregunta despertava estranyesa o sorpresa en uns quants, alguns s'enfadaven, però vaig trobar algunes respostes interessants com "Ser pare serveix per créixer", aquesta em va impactar i encara ho fa, perquè és la més autèntica, molt més que "els fills et canvien la vida" que sempre m'ha sonat més a amenaça que a una altra cosa. Realment la meva vida ja estava preparada per l'arribada de la meva filla i no ha sofert canvis significatius, en els homes el canvi no és tan intens i si optes per una criança natural i respectuosa, qui assumeix la gran majoria dels canvis és la mare que és la que fa gairebé tot el treball ja des del moment de la gestació.

Jo com a Pare he assumit la intendència, que no falti res, cuinar, netejar, vaja tenir cura del niu i de la mare, filtrant les visites i treballar fora de casa. El Gran canvi ha estat a nivell personal, els tres centres (l'emocional, el mental i l'instintiu) han sofert canvis; i a més a més, d'una forma gairebé instantània, ara les emocions són molt més intenses i he descobert el que és l'amor incondicional. Penso de manera diferent i les meves prioritats han canviat, tenir "pensaments de pare" és impactant, gairebé d'un dia per l'altre deixes de pensar com a fill i resulta que comences a pensar com pare o el que pot ser pitjor "com el meu pare!". El meu instint de protecció s'ha amplificat i reestructurat, no és tan agressiu, ja no té aquesta tendència a les demostracions de força, s'ha tornat més astut i busca el millor per a la ramada.

Ser Pare és un regal que t'ofereix la vida, però el regal no és el fill/a, ella està aquí perquè la cuidem, perquè la criem, perquè lestimem i ens estimem; un dia partirà i serà del món, formarà la seva pròpia família. El regal és l'experiència, la vivència de ser pare, de compartir amb la mare i de créixer com a persona.

Ser pare m'ha obert el cor com mai, per això serveix ser pare, aquest és el regal.

 

Escribir comentario

Comentarios: 0