Teràpia de Parella


Jo sóc jo i tu ets tu.No estic al món per satisfer les teves expectatives ni tu estas en aquests al món per satisfer les meves.

Jo estic per ser jo mateix i viure la meva vida, tu estas per ser el teu mateix i viure la teva vida.

Si ens trobem serà meravellós, si no ens trobem res es pot fer.

Fritz Perls

Problemes de gelosia, inapetència sexual, enganys, falta d'espai propi, ... molts i molt variats són els motius que porten a una parella a la consulta del terapeuta.

Què ha passat? Què ha estat el que ha deteriorat la relació? Com és possible que dues persones que tant s'han estimat arribin a odiar-se? s'hauria pogut evitar?

Les conseqüències psicològiques, socials, laborals, econòmiques, ... influeixen directament en la vida de parella desembocant en moltes ocasions en autèntics drames humans. Des de la Teràpia Gestalt entenc que sanar la relació de parella implica directament un compromís de sanar individualment  cadascuna de les parts.

 

Es una modalitat d'intervenció psicoterapèutica on treballo alhora amb els dos membres de la parella. En alguns casos s'intercalen sessions individuals amb cada un, per tal de facilitar l'emergència d'assumptes i necessitats de cada membre, quan el vincle establert per ambdós no permet la seva expressió i desenvolupament dins de la relació.
És una opció aconsellable quan la demanda està relacionada amb la necessitat de resoldre conflictes de parella. Aquesta demanda pot sorgir d'ambdós o d'un membre de la parella i l'altre esta disposat a participar activament en l'exploració i/o la modificació del seu sistema de relació.

 

Entec la parella com una de les més importants escoles de vida, sobretot quan tots dos estan interessats a mantenir viu i actualitzat el seu vincle. Ens unim a l'altre també des del nostre sistema neuròtic de funcionament, l'interès per curar la relació implica directament sanar aspectes importants de cadascun dels seus membres.
La durada del tractament és molt variable, en funció tant de la demanda com del conflicte. En tots els casos sol ser més curta que la de teràpia individual.

 

De vegades on el conflicte de relació persisteix, després d'identificar com cada membre de la parella contribueix a la seva permanència, proposem un període de teràpia individual.